Op zoek naar monogamie

Zoals jullie weten, heb ik een super leuke jongen ontmoet. Ik kan jullie inmiddels vertellen: ik ben stapelverliefd. Ik heb het ontzettend leuk en fijn met hem, maar helaas heb ik ook last van bindingsangst(zie Bindingsangst). Ik ben super dankbaar dat ik in therapie zit en hier met mijn psycholoog over kan praten, ik kom namelijk steeds meer over mezelf te weten.

Bij mijn psycholoog ben ik er vandaag achter gekomen wat de oorzaak is van mijn bindingsangst. Het zit als volgt: Van huis uit heb ik geleerd dat ik niet boos mag zijn/niet mijn gevoelens mag uiten. Het gevolg hiervan was dat ik elke keer als ik een liefdesrelatie aan ging, depressief werd. In een liefdesrelatie komt het namelijk wel eens voor dat je iets niet leuk vindt, of dat je het ergens niet mee eens bent. Dit kon ik nooit uiten. Boosheid onderdrukken lijdt tot depressie en daarom is verliefdheid voor mij tot nu toe altijd samen gegaan met depressie. Mijn gevoelens uiten is dus iets waar ik nu hard aan ga werken.

Helaas zit ik daarnaast nog wel met iets anders in mijn maag: zijn mensen nou monogaam of niet? Het vervelende is, dat ik denk van niet. Dit is natuurlijk niet zo’n handige overtuiging om te hebben als je in een monogame (pré)relatie zit, haha! Gelukkig denkt mijn préla hier hetzelfde over en zijn we samen aan het onderzoeken of we monogaam zijn. Nu ben ik heel erg benieuwd naar jullie mening over monogamie, daarom heb ik een poll vastgezet bovenaan deze pagina. Laat me weten wat jouw mening is via de poll en als je wilt kun je ook een reactie achterlaten!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: