Wat ik voor het eerst deed tijdens corona

Het is inmiddels een jaar geleden, dat we te horen kregen dat we in Lock down moesten. Ondanks dat dit heftig en ingrijpend leek, was het stiekem ook een beetje spannend. Helaas zagen we snel de realiteit: een Lock down is kut. Het was vaak afzien, maar daarnaast heb ik deze tijd ook heel goed gebruikt voor nieuwe dingen. Ik keek hier laatst op terug en besefte dat ik best trots ben op hoe ik mijn tijd heb benut. Daarom besloot ik met jullie te delen wat ik allemaal voor het eerst heb gedaan tijdens corona.

Wat ik voor het eerst deed tijdens corona:

 1. Ik kocht een gitaar, leerde mijzelf akkoorden met de app: “tabs”. Ik speel nu als ik gestrest of verdrietig ben liedjes op mijn gitaar. Dit helpt enorm.
 2. Toen ik mijn gitaar al een tijdje had en ik akkoorden kon spelen, heb ik mijn aller eerste liedje geschreven. Het lied gaat over mijn jeugd en het was ontzettend therapeutisch om het te schrijven. Ook het zingen ervan kan mij helpen.
 3. Ik kocht een elektrische piano. Thuisthuis stond altijd een piano en deze miste ik stiekem toch wel heel erg.
 4. Ik heb mijn twee meest favoriete nummers leren spelen op de piano: River flows in you – Yiruma en Nuvole Bianche – Ludovico Einaudi. Bij deze nummers kan ik echt een traan laten.
 5. Ik ben begonnen met een nieuwe bijbaan als fitnessinstructrice. Super spannend, maar heel leuk en leerzaam.
 6. Ik heb tijdens de eerste Lock down de stap gezet om in therapie te gaan om oude wonden te helen. Ik ben er VOL voor gegaan, waardoor mijn wonden binnenkort, na de therapie, waarschijnlijk geheeld zullen zijn.
 7. Ik heb voor het eerst hardgelopen en ik had nooit verwacht dat het zó’n goed effect om mijn stemming zou hebben. Als de zon schijnt ga ik graag de deur uit voor een rondje (maar niet met somber weer, bleh, ook al zou het dan ook wel helpen..).
 8. Ik ben deze blog gestart. Ik houd van schrijven en wilde mijn ei kwijt. Ook heb ik veel meegemaakt en denk ik dat mensen iets aan mijn kijk op de wereld kunnen hebben.
 9. Ik heb voor het eerst brownies gebakken (ja sorry, ik ben niet zo’n bakker). Ze waren best lekker :).
 10. Ik ben series en films in het Engels gaan kijken, zonder Nederlandse ondertiteling. Ik dacht, dat is goed voor mijn Engels. En ik weet nu: dat is het ook echt!
 11. Ik ben begonnen met boeken lezen, wat voor mij best een stap is. Vroeger las ik trouwens ook wel, maar lange tijd kwam het er niet meer van door alle technologische afleidingsmiddelen.
 12. Voor het eerst heb ik yoga gedaan en wat ben ik blij dat ik die stap heb gezet. Ik ben nu lichaamsbewust en dat helpt mij goed voor mezelf te zorgen.
 13. Net zoals het lezen van boeken, is deze niet helemáál nieuw, want vroeger deed ik het ook: De Sims 4 spelen. Het was wel nieuw voor mij om het op deze, wat volwassenere leeftijd, te spelen. Best leuk tijdverdrijf kan ik je vertellen.
 14. En de laatste: EIN-DE-LIJK heb ik mij verdiept in de politiek. Ik wilde dit al zo lang en zo graag, maar ik had er geen tijd, energie en ruimte voor. Nu dus wel! Heel fijn om mee te kunnen doen aan uit de hand gelopen politieke discussies op huisavonden. Ik ben dus ook nog een beetje slimmer geworden deze Lock down.

Wat heb jij voor het eerst gedaan tijdens corona? Laat het hieronder of onder de post op Instagram weten in de comments!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: