Bindingsangst

Het is zondagmiddag. Ik ben vrolijk, want voor het eerst ontmoet mijn beste vriendin de super leuke jongen met wie ik aan het daten ben. Het sneeuwt heel hard en in de stad schijnt het een drukke bedoeling vol sleeënde studenten te zijn. We lopen een stuk en komen aan bij de sleebaan waar hij op ons staat te wachten. Er volgt een geweldige dag: het klikt goed tussen hen, de sfeer in de stad is goed en we eindigen met warme chocolademelk bij een vuurkorf. Mijn beste vriendin en ik lopen samen terug naar huis en we zijn enthousiast over de dag. ‘S avonds in bed geniet ik na en val ik tevreden en moe maar voldaan in slaap, zou je denken…

Helaas ging dit net even wat anders: ik ging wel tevreden naar bed, maar zodra ik erin lag begon ik te malen en te piekeren over mijn mijn crush. Daar kwamen de twijfels: “hij doet iets te veel dit, is dat wel goed voor me? Hij doet net iets te weinig dat, wat als hij niet oprecht is? IK MOET ER MEE KAPPEN!”. Deze gedachten werden gevolgd door een enorme bak aan emoties, gevoelens en tranen, die ik pas later als angst kon bestempelen. Want toen ik de avond erna ruzie met hem had gemaakt, was ik ineens zó opgelucht: ik had weer rust in mijn hoofd én helemaal geen twijfels meer over hem. Helaas herkende ik een patroon in mijn leven: gaat alles goed in een relatie? Dan komen de twijfels en de angsten en maak ik ruzie. Daarna is het weer goed.

Heb ik te vaak voor verrassingen gestaan in mijn leven? Gelooft mijn brein niet meer dat soms écht alles goed kan gaan? Dat het gewoon even méézit? Ga ik daarom opzoek naar waar het fout zou kunnen gaan? Is dit angst voor geluk? Of misschien toch bindingsangst..?

3 thoughts on “Bindingsangst

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: