Kijktip: Expedition Happiness

Een aantal dagen geleden kregen we te horen, dat we opnieuw in lock down gaan. Voor iedereen is dit een domper en zo ook voor mij. Ik besefte dat we meer behoefte aan hoop hebben dan ooit. Ik wil kunnen dromen van een betere tijd, herinnert worden aan prachtige plekken die we ooit weer kunnen bezoeken en dromen over vrijheid. Vorige week mocht ik dit heel even ervaren tijdens het kijken van een documentaire. Deze documentaire wil ik graag met jullie delen.

‘Expedition Happiness’ is een documentaire uit 2017 en gaat over een filmmaker en een zangeres die samen een reis maken door Noord-Amerika in een omgebouwde schoolbus. Samen proberen ze erachter te komen wat ‘geluk’ inhoudt. De beelden zijn prachtig, de muziek is rustgevend en de boodschap is in deze tijd meer dan van belang.

Ook genoot ik van de inspirerende toon die het had. Beseffen dat je niet hoeft te doen wat de maatschappij je oplegt, dat er niet één weg is die je moet belopen, maar dat je ook een hele andere koers mag varen is zó bevredigend. Verder besef ik dat we elkaar meer dan ooit nodig hebben, sta ik stil bij de mensen die ik om me heen heb en weet ik dat we niet zonder elkaar kunnen.

De woorden ‘rustgevend, hoopgevend en inspirerend’ omschrijven niet alleen de film, maar ze omschrijven ook precies wat wij nu nodig hebben. Geniet ervan.

Expedition Happiness is te zien op netflix.

Dit blog is NIET gesponsord.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: