Kijktip: Geraldine en de vrouwen

In 2018 registreerde de politie 1,9 duizend verkrachtingen (CBS, 2019). Toch ligt er een groot taboe op verkrachting. We willen niet weten dat het bestaat en we willen al helemaal niet weten dat het iedereen (dus ook jou) kan overkomen, want dat idee is dóódeng.

Geraldine Kemper gaat in het programma “Geraldine en de vrouwen” mee met zes vrouwen naar Kroatië. Deze vrouwen lijden aan PTSS, veroorzaakt door seksueel misbruik. Ze gaan dag en nacht in therapie en alles is te zien: Van exposuretherapie tot EMDR-sessies.

Persoonlijk ben ik ontzettend blij dat dit programma gemaakt is, want het taboe rondom verkrachting is vandaag de dag nog sterk aanwezig. Zelf heb ik meegemaakt dat iemand aan mij vertelde dat zij verkracht was. Geloof me, je weet dan niet hoe je moet reageren (vooral als je het zelf niet hebt meegemaakt). Ook heb ik lange tijd het woord niet eens uit kunnen spreken, kun je nagaan hoe groot het taboe is.

Ik raad deze serie iedereen aan, omdat ik denk dat de wereld een stukje beter wordt als er meer begrip komt voor verkrachting. Het zou toch fijn zijn als jij niet meer met je mond vol tanden staat, wanneer iemand zijn of haar trauma aan jou vertelt. Of misschien ben je zelf ooit verkracht en vind je eindelijk een stukje erkenning.

Momenteel volg ik de serie via videoland en het grijpt me erg aan. Ook vind ik het ontzettend interessant om te zien hoe de therapie in zijn werking gaat en welke klachten de vrouwen hebben. Verder vind ik de stukjes uitleg die we krijgen over bijvoorbeeld “blaming-the-victim” super waardevol, want hopelijk worden daardoor minder slachtoffers onterecht beschuldigd. Ben jij ook aan het kijken? Ik ben heel benieuwd wat je van de serie vindt, dus laat het hieronder weten (maar geef GEEN spoilers)! En wat altijd geldt: mijn mailbox staat voor iedereen zijn verhaal open 😊.

De serie is te zien op zondagavond om 21:20 op RTL4 en op videoland.

Dit blog is NIET gesponsord.

Bronnen:

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/06/politie-registreert-meer-zedenmisdrijven

One thought on “Kijktip: Geraldine en de vrouwen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: